Broccolibrood

Serveert: 3
Voorbereiding & kooktijd: voorbereiding:15 min / kooktijd: 30 min
Moeilijkheidsgraad: medium

INGREDIËNTEN

– 200g broccoli
– 100g havermeel (u kunt gewone haver gebruiken)
– 70g Two Chicks vloeibaar eiwit
– 2 eetlepels Griekse yoghurt
– Zout, zwarte peper en kruiden naar smaak

– ½ theelepel bakpoeder
– Extra melk/melkalternatief indien nodig

INSTRUCTIES

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Breek de broccoli in roosjes en doe ze in een keukenmachine. Mix tot een fijn mengsel om broccolibrokken te vermijden. Blijf mixen tot het zo fijn als couscous of rijst is.
  3. Als u uw eigen havermeel maakt doe dit nu door haver aan de keukenmachine toe te voegen en te mixen tot het fijn is. Heeft u havermeel, voeg dit dan direct aan de broccoli toe.
  4. Voeg het bakpoeder, peper en zout en favoriete kruiden toe aan het mengsel.
  5. Mix het eiwit en de yoghurt samen in een aparte kleinere kom. Voeg deze mix toe aan de droge ingrediënten en roer goed. Als het mengsel in deze fase te nat lijkt voeg wat melk of melkalternatief toe tot het mengsel losser wordt, maar niet zo dat het vloeibaar is.
  6. Giet het mengsel in uw bakvorm en bak gedurende 30 minuten. De bovenkant moet goudbruin zijn en als u er een mes insteekt dan moet het er schoon uitkomen!
  7. Laat het brood volledig afkoelen alvorens u het snijdt zodat het niet uit elkaar valt. Ik hou ervan elke snee lichtjes te toasten onder de gril en er dan roerei op te serveren of magere roomkaas en gerookte zalm.

NB – Met een siliconen mal verwijder je makkelijker de inhoud. Als u een traditionele broodbakvorm gebruikt, zorg ervoor dat deze goed geolied is en met een laag bakpapier is bekleed, zodat u geen moeilijkheden heeft bij het verwijderen van het brood!