Gebakken Visgoujons

Serveert: 4

Voorbereidingstijd: 15 minuten / Kooktijd: 20 minuten

INGREDIËNTEN

– 600g kabeljauw, schelvis, koolvis of koolvis-filet, zonder vel

– 4 eetlepels bloem
– ½ theelepel zout
– 6 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit
– 2 x 135g citroen en gebroken zwarte peper paneermeel
– Olijfolie, voor het invetten

Tartaarsaus:
– 100g gewone magere yoghurt
– 50g verlaagd vetgehalte mayonaise
– 20g augurkjes, uitgelekt en fijngehakt
– 20g kappertjes, uitgelekt en fijngehakt

INSTRUCTIES

  1. Voorverwarm de oven op 190°C / heteluchtoven 170°C.
  2. Snij de vis in lange dunne repen (ongeveer de grootte van een vinger). Doe de bloem in een kom en breng op smaak met zout. Voeg de vis toe en schud om de vis met een laagje bloem te bedekken.
  3. Doe het Two Chicks eiwit in een aparte kom en klop er 2 eetlepels koud water door. Giet het paneermeel op een groot bord. Vet 2 bakplaten in met een beetje olijfolie.
  4. Dompel de stukken vis in het eiwit, paneer dan met het paneermeel en leg op de bakplaten. Bak gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  5. Meng ondertussen de yoghurt, mayonaise, augurkjes en kappertjes samen om de tartaarsaus te maken. Doe deze in een serveerkom.
  6. Serveer de visgoujons met de tartaarsaus.

SERVEERSUGGESTIES

Gebruik gewoon paneermeel als u er geen met citroen en zwarte peper kunt vinden.