Geroosterde Gevulde Muskaatpompoen

Serveert: 2 (4 als een bijgerecht)
Voorbereiding & kooktijd: Voorbereiding 15 min / kooktijd 1 uur

INGREDIËNTEN

– 1 kleine muskaatpompoen (van ongeveer 650g), in de lengte gehalveerd en ontpit
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 kleine ui, fijngehakt
– 1 teentje knoflook, geplet
– 1 kleine aubergine, fijn gesneden in stukken van ongeveer1cm
– 100g champignons, fijn gesneden
– 1 grote tomaat, fijn gesneden
– 1 teelepel gehakte verse tijm of rozemarijn (of 1 eetlepel gedroogd)
– 4 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit
– zout en vers gemalen zwarte peper
– 2 theelepels fijngeraspte Parmezaanse kaas

INSTRUCTIES

  1. Voorverwarm de oven op 200°C, heteluchtoven 180°C.
  2. Schik de muskaatpompoen in een ovenschaal, met de gesneden kanten naar boven. Bestrijk de oppervlakte met een beetje olijfolie, en bedek dan met aluminiumfolie (of een deksel) en bak gedurende 40-45 minuten, of tot gaar.
  3. Ondertussen, verwarm de overblijvende olijfolie in een grote non-stick braadpan en voeg de ui toe. Kook over een laag vuur gedurende 5 minuten tot zacht, voeg dan de knoflook, aubergine, champignons, tomaten en kruiden er bij. Kook, regelmatig roerend, gedurende 10-15 minuten tot dit heel zacht is, voeg een scheutje water toe als het mengsel te droog wordt. Laat gedurende 10 minuten afkoelen.
  4. Roer het Two Chicks vloeibaar eiwit in het auberginemengsel, breng op smaak met zout en peper, en stapel het over de geroosterde muskaatpompoen. Bedek het opnieuw en zet het terug in de oven en laat het een verdere 10-15 minuten koken. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.