Serveert: 6-8
Voorbereidingstijd: 25 minuten / Kooktijd: 10 minuten
INGREDIËNTEN
– Eeen beetje plantaardige olie
– 8 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit
– 60g stevia of 125g fijne suiker
– 75g smeersel met laag vetgehalte, gesmolten en afgekoeld
– 1 theelepel vanille-extract
– 125g bloem
Vulling:
– 150g magere verse kaas
– 1/2 theelepel vanille-extract
– 1 eetlepel poedersuiler, plus wat extra om te besprenkelen
– 100g frambozen of gesneden aardbeien
– 2 eetlepels frambozen- of aardbeienjam zonder suiker
INSTRUCTIES
- Voorverwarm de oven tot 190°C, heteluchtoven 170°C. Vet 2x18cm sandwich bakvormen in met plantaardige olie en leg non-stick bakpapier of vetvrij papier op de bodems.
- Klop het Two Chicks vloeibaar eiwit in een grote vetvrije mengkom tot het zijn vorm houdt. Klop de fijne suiker er door tot het stijve pieken vormt.
- Voeg goed kloppend, langzaam het gesmolten smeersel toe. Roer het vanilla-extract er door.
- Zeef de bloem in een kom en gebruik een grote metalen lepel om het in te vouwen. Doe dit voorzichtig en zachtjes, zodat u de lucht behoudt die u erin geklopt hebt. Lepel in de klaargemaakte bakvormen en zorg ervoor dat de oppervlakken gelijk en vlak zijn. Bak gedurende 10-12 minuten, tot goudbruin en vast. Keer uit op een rooster om af te koelen en verwijder het bakpapier.
- Voor de vulling: Meng de verse kaas, vanille-extract en poedersuiker samen. Smeer over het oppervlak van één van de cakes en strooi de frambozen of gesneden aardbeien over de bovenkant. Smeer de frambozen- of aardbeienjam op de onderkant van de tweede cake, sandwich dan de cakes samen. Serveer, besprenkeld met poedersuiker.
SERVEERSUGGESTIONS
Wees voorzichtig bij het invouwen van de bloem – u moet dit heel voorzichtig doen.
Wanneer verse frambozen en aardbeien niet beschikbaar zijn, gebruik ontdooide bevroren bessen in plaats van frambozen en aardbeien – of laat ze uit het recept.