Licht-Als-Lucht Sponscake

Serveert: 6-8

Voorbereidingstijd: 25 minuten / Kooktijd: 10 minuten

INGREDIËNTEN

– Eeen beetje plantaardige olie
– 8 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit
– 60g stevia of 125g fijne suiker
– 75g smeersel met laag vetgehalte, gesmolten en afgekoeld
– 1 theelepel vanille-extract
– 125g bloem

Vulling:
– 150g magere verse kaas
– 1/2 theelepel vanille-extract
– 1 eetlepel poedersuiler, plus wat extra om te besprenkelen
– 100g frambozen of gesneden aardbeien
– 2 eetlepels frambozen- of aardbeienjam zonder suiker

INSTRUCTIES

  1. Voorverwarm de oven tot 190°C, heteluchtoven 170°C. Vet 2x18cm sandwich bakvormen in met plantaardige olie en leg non-stick bakpapier of vetvrij papier op de bodems.
  2. Klop het Two Chicks vloeibaar eiwit in een grote vetvrije mengkom tot het zijn vorm houdt. Klop de fijne suiker er door tot het stijve pieken vormt.
  3. Voeg goed kloppend, langzaam het gesmolten smeersel toe. Roer het vanilla-extract er door.
  4. Zeef de bloem in een kom en gebruik een grote metalen lepel om het in te vouwen. Doe dit voorzichtig en zachtjes, zodat u de lucht behoudt die u erin geklopt hebt. Lepel in de klaargemaakte bakvormen en zorg ervoor dat de oppervlakken gelijk en vlak zijn. Bak gedurende 10-12 minuten, tot goudbruin en vast. Keer uit op een rooster om af te koelen en verwijder het bakpapier.
  5. Voor de vulling: Meng de verse kaas, vanille-extract en poedersuiker samen. Smeer over het oppervlak van één van de cakes en strooi de frambozen of gesneden aardbeien over de bovenkant. Smeer de frambozen- of aardbeienjam op de onderkant van de tweede cake, sandwich dan de cakes samen. Serveer, besprenkeld met poedersuiker.

SERVEERSUGGESTIONS

Wees voorzichtig bij het invouwen van de bloem – u moet dit heel voorzichtig doen.

Wanneer verse frambozen en aardbeien niet beschikbaar zijn, gebruik ontdooide bevroren bessen in plaats van frambozen en aardbeien – of laat ze uit het recept.