Serveert: 10
Voorbereiding & kooktijd: Voorbereiding 10 min / kooktijd 30 min
Invriezen aangeraden
INGREDIËNTEN
– 200g bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 100g lichte muscovadosuiker of kokossuiker
– 4 tablespoons Two Chicks vloeibaar eiwit
– 1 theelepels vanille-extract
– 100ml magere melk (of een melkalternatief van uw keuze)
– 50g kokosolie/laag vetgehalte smeersel, gesmolten
– 250g wortelen, fijn geraspt
– 50g rozijnen
Topping:
– 4 eetlepels Two Chicks eiwit
– 1 eetlepel kokos/griessuiker
– 125g l Magere verse kaas
– ½ theelepel vanille-extract
INSTRUCTIES
- Voorverwarm de oven op 200°C/heteluchtoven 180°C. Plaats 10 papieren muffinvormen in een muffin schaal, of bekleed met stukjes vetvrij bakpapier.
- Zeef de bloem en bakpoeder in een mengkom, en roer er daarna de suiker door.
- In een kan, klop het Two Chicks vloeibaar eiwit, vanille-extract, melk en gesmolten verse kaas. Voeg de droge ingrediënten met de geraspte wortelen en rozijnen toe en roer tot alles juist gecombineerd is. Niet overmengen.
- Lepel het mengsel in de papieren muffinvormen en steek in de oven. Bak gedurende 25-30 minuten tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laten afkoelen op een rooster.
- Klop het Two Chicks eiwit in een vetvrije kom tot het zijn vorm houdt, en klop er dan de suiker door. Voeg de magere verse kaas en vanille-extract toe, en klop tot alles goed gemengd is. Verdeel over de muffins en serveer.
SERVEERSUGGESTIES
Het geheim voor geslaagde muffins is het voorkomen van het overmengen wanneer u de natte ingrediënten bij de droge voegt – roer tot alles juist gecombineerd is.