Bessen en Zwarte Bessen Queen of Puddings

Serveert: 4

Voorbereidingstijd: 15 minuten, plus 10 minuten weken
Kooktijd: 30 minuten

INGREDIËNTEN

– 100g verse witte broodkruimels (van caloriearm brood)
– 300ml magere melk
– 1 theelepel vanille-extract
– 50g griessuiker
– 300ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 2 tbsp laag suikergehalte zwarte bessen- of braambessenjam
– 100g bosbessen
– 100g frambozen

INSTRUCTIES

  1. Strooi de broodkruimels in een 1,2 liter ovenschaal.
  2. Verwarm de melk en vanille-extract niet te heet in een sauspan. Verwijder van het vuur en voeg de helft van de suiker toe, roer tot alles is opgelost. Giet in de ovenschotel, en roer er de broodkruimels door. Roer er 100ml Two Chicks vloeibaar eiwit door en laat gedurende 10 minuten weken.
  3. Ondertussen, voorverwarm de oven op 180°C, heteluchtoven 160°C.
  4. Bak de pudding gedurende 20-25 minuten, tot deze vast is. Haal de ovenschotel uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Verwarm ondertussen de jam in een sauspan met 1 eetlepel water en roer er voorzichtig de bosbessen en frambozen door. Lepel in de ovenschotel in een gelijkmatige laag.
  5. Klop het overblijvend Two Chicks eiwit in een vetvrije kom tot het zijn vorm houdt, voeg er dan de overblijvende suiker bij, en klop tot het stijf en glad is. Stapel de meringue boven op de pudding, en plaats die dan terug in de oven om ongeveer 5-8 minuten verder te bakken, tot hij goudbruin is. Serveer onmiddellijk.

SERVEERSUGGESTIES

Eiwit kan niet opgeklopt worden als er het geringste spoor van vet in de kom of op de kloppers aanwezig is – dus was deze eerst in warm zeepwater om zich daarvan te verzekeren.

Maak de pudding met ontdooide zomerbessen als verse bessen niet beschikbaar zijn.