Meringues

Maakt 20 meringues:

INGREDIËNTEN

– 125g (8 eetlepels) Two Chicks vrije uitloop vloeibaar eiwit
– 240g fijne suiker
– bessen / room

INSTRUCTIES

  1. Verwarm de oven op 130C / 100C heteluchtoven.
  2. Leg vetvrij bakpapier op een bakplaat.
  3. Giet het Two Chicks vrije uitloop vloeibaar eiwit in een kom en voeg 1/3 (80g) van de suiker toe.
  4. Klop dit samen tot u zachte pieken krijgt.
  5. Terwijl u klopt, voeg geleidelijk nog 1/3 (80g) suiker toe, lepel per lepel, tot het mengsel stijve pieken vormt.
  6. Vouw de rest van de suiker in.
  7. Met behulp van een grote lepel plaats ongeveer 20 nestjes (op goede afstand van elkaar) op de voorbereide bakplaat.
  8. Bak in de oven gedurende 1 uur 30 minuten tot 2 uren, tot de meringues droog zijn en gemakkelijk van het papier loskomen.
  9. Laat afkoelen op kamertemperatuur.

SERVEERSUGGESTIES

Serveer met bessen en room.