Maakt 20 meringues:
INGREDIËNTEN
– 125g (8 eetlepels) Two Chicks vrije uitloop vloeibaar eiwit
– 240g fijne suiker
– bessen / room
INSTRUCTIES
- Verwarm de oven op 130C / 100C heteluchtoven.
- Leg vetvrij bakpapier op een bakplaat.
- Giet het Two Chicks vrije uitloop vloeibaar eiwit in een kom en voeg 1/3 (80g) van de suiker toe.
- Klop dit samen tot u zachte pieken krijgt.
- Terwijl u klopt, voeg geleidelijk nog 1/3 (80g) suiker toe, lepel per lepel, tot het mengsel stijve pieken vormt.
- Vouw de rest van de suiker in.
- Met behulp van een grote lepel plaats ongeveer 20 nestjes (op goede afstand van elkaar) op de voorbereide bakplaat.
- Bak in de oven gedurende 1 uur 30 minuten tot 2 uren, tot de meringues droog zijn en gemakkelijk van het papier loskomen.
- Laat afkoelen op kamertemperatuur.
SERVEERSUGGESTIES
Serveer met bessen en room.