Stroperige Sinaasappelsiroop over Pannenkoekreepjes

Serveert: 4
Voorbereiding & kooktijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

INGREDIËNTEN

Voor de pannenkoeken:
– 225 ml | 1 kopje melk
– 6 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit
– 85 g | ¾ kopje bloem
– 1 eetlepel bruine rijstsuiker
– 1 eetlepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille-extract
– plantaardige olie, voor het bakken

Voor de sinaasappelsiroop:
– 225 ml | 1 kopje honing
– 110 ml | 7 eetlepels sinaasappelsap
– 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
– 1 theelepel gemalen kaneel

INSTRUCTIES

  1. Voor de pannenkoeken: Klop al de ingrediënten samen in een mengkom.
  2. Vewarm een licht geoliede koekenpan of braadpan tot heel heet. Breng genoeg beslag aan zodat de bodem gecoat is. Bak tot het stolt en een lichtbruine kleur heeft en keer dan om en bak nog eens gedurende 50 seconden. Haal uit de pan en herhaal met de rest van het beslag, en vergeet niet de pan in te vetten na iedere pannenkoek.
  3. Schuif de gebakken pannenkoeken op een bord, en steek non-stick bakpapier tussen de pannenkoeken zodat ze niet samenkleven.
  4. Voor de sinaasappelsiroop: verwarm al de ingrediënten in een pan, roer tot alles goed doorverwarmd is en de honing opgelost. Sudder gedurende 1-2 minuten.

5. Trek de pannenkoeken in reepjes en leg ze in serveerschalen. Giet de sinaasappelsiroop erover en serveer onmiddellijk.