
Serveert: 1
Voorbereiding & kooktijd: Voorbereiding:5 min / kooktijd: 6 min
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
INGREDIËNTEN
– 200ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 3 eetlepels magere melk (of een melkalternatief van uw keuze)
– 1 theelepel gedroogde oregano of gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
– Een paar druppels plantaardige olie
– 4 eetlepels tomaat en basilicum pizzasaus
– 1 kopje zongedroogde tomaten
– 1/2 geroosterde paprika (uit een bokaal, in pekelwater), in stukjes gescheurd
– 65g vetarme mozzarella kaas, in stukjes gescheurd.
– vers gemalen zwarte peper
– basilicumblaadjes of rucola, om te garneren
INSTRUCTIES
- Voorverwarm de gril.
- Klop het Two Chicks vloeibaar eiwit met de melk en gedroogde kruiden, breng op smaak met een beetje peper.
- Verwarm de plantaardige olie in een non-stick braadpan. Giet het eiwitmengsel erin en kook op de kookplaat op een matig vuur tot het vast wordt – ongeveer 2 minuten. Kook onder de gril gedurende 30-40 seconden om het oppervlak vaster te maken.
- Lepel de pizzasaus over het oppervlak van het vaste eiwit, schik dan de zongedroogde tomaat en gescheurde paprikastukjes en mozarellastukjes over de bovenkant. Gril gedurende 3-4 minuten, tot de kaas gesmolten en de bovenkant heet is. Schuif op een warm bord en serveer, garneer met basilicum of rucola.
SERVEERSUGGESTIES
Varieer de toppings – voeg pepperoni- of salamischijfjes, Parma ham, gegrilde courgette of asperges en geraspte cheddar in plaats van mozzarella toe.