Suikervrije Kokosmacarons

Aantal personen: 4-5
Voorbereiding & kooktijd: voorbereiding:15 min / kooktijd:15 min
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk/medium

INGREDIËNTEN

– 100g ongezoete geraspte kokos
– 25g stevia
– 5 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit
– 1 theelepel vanille-extract
– Donkere chocolade voor decoratie (optioneel)

INSTRUCTIES

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC en leg vetvrij bakpapier op een bakplaat.
  2. Klop in een kom de eiwitten met het vanille-extract tot ze wit en luchtig zijn.
  3. Meng de kokos en stevia in een aparte kom.
  4. Voeg de droge ingrediënten bij de natte en roer alles door elkaar ervoor zorgend dat alle kokos een dun laagje ei heeft zodat het samenkleeft.
  5. Neem een dessertlepel en schep een kleine lepel van het mengsel. Met behulp van uw hand knijpt u het mengsel zo hard mogelijk op de lepel. U kunt dan de rugbybalvormige macaron voorzichtig op de bakplaat glijden. We vonden dit de beste methode in plaats van ze alleen maar in uw handen te knijpen daar ze de neiging hebben uit elkaar te vallen!
  6. Als ze met deze methode niet goed samenkleven voeg dan een extra eiwit toe aan het mengsel. Als u vindt dat ze, zelfs met deze methode, niet goed samenkleven, voeg dan een extra eiwit toe aan het mengsel. Houd er rekening mee dat hoe meer eiwit u toevoegt hoe zachter de macarons zullen worden.
  7. Bak gedurende 15 minuten of tot goudbruin. Overbak ze niet want dan worden ze droog.
  8. Laat de macarons afkoelen op een bakplaat. Als u probeert ze te verwijderen wanneer ze nog warm zijn zullen ze uit elkaar vallen.
  9. Terwijl ze afkoelen smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water en druppel over de afkoelende macarons. Laat de chocolade volledig afkoelen, klaar om van te genieten!