Serveert: 4
Voorbereiding & kooktijd: 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
INGREDIËNTEN
– 9 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit
– 300 g Griekse yoghurt met laag vetgehalte
– 115 g | 1 kopje bloem (of kokos-/havermeel)
– 2 theelepels bakpoeder
– kokos- of plantaardige olie voor het bakken
– 335 g | 1 ½ kopjes magere roomkaas
– 2 rijpe mango’s, geschild en in plakjes gesneden
– poedersuiker (optioneel)
INSTRUCTIES
- Meng de yoghurt en het Two Chicks vloeibaar eiwit tot het gemengd en glad is.
- Voeg de bloem en het bakpoeder toe en roer tot het gecombineerd en dik is.
- Een koekenpan of braadpan lichtjes oliën en verwarmen tot heel heet. Breng een schep beslag in de pan en spreid in een cirkel uit. Kook gedurende ongeveer 3 minuten tot het vast wordt en lichtjes goudbruin en keer dan om en kook nog eens gedurende 2 minuten. Haal uit de pan en herhaal met de rest van het beslag, en vergeet niet de pan in te vetten na iedere pannenkoek.
- Schuif de gebakken pannenkoeken op een bord, en steek non-stick bakpapier tussen de pannenkoeken zodat ze niet samenkleven.
- Sandwich de pannenkoeken dubbel met de roomkaas en plakjes mango. Zeef poedersuiker over de bovenkant (optioneel).