Gerookte Zalm, Dille en Rucolla Pannenkoeken

Serveert: 4

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten

INGREDIËNTEN

– 100g bloem
– Snuifje zout
– 100ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 250ml magere melk (of een melkalternatief van uw keuze)
– Vetarme kookspray of 1 theelepel plantaardige olie
– 200g gerookte zalm
– 1 kleine rijpe avocado, gepeld, ontpit en gesneden
– Handvol rucolablaadjes
– 150g magere verse kaas
– 2 eetlepels gehakte verse dille
– Vers gemalen zwarte peper
– Citroenpartjes, om te serveren

INSTRUCTIES

  1. Zeef de bloem en zout in een grote kan of mengkom. Voeg het Two Chicks vloeibaar eiwit en melk toe en klop met een handklopper om een glad beslag te maken.
  2. Verwarm een non-stick braadpan en spray met vetarme kookspray of borstel met plantaardige olie. Giet er een vierde van het beslag in, kantel de pan zodat het gelijkmatig over de pan verdeeld wordt. Bak op een matig vuur tot de oppervlakte vast wordt, keer dan om en bak de andere zijde.
  3. Maak 4 pannenkoeken in totaal, en doe een beetje vetarme kookspray of plantaardige olie in de pan na iedere pannenkoek. Bewaar de pannenkoeken op een warme plaats tot ze allemaal gebakken zijn.
  4. Serveer de pannenkoeken getopt met gerookte zalm, avocado en rucola. Meng de magere verse kaas met wat dille. Lepel dit er bovenop, besprenkel met wat extra dille en zwarte peper, en serveer met de citroenpartjes.

SERVEERSUGGESTIES

Snij de pannenkoeken in punten om als canapés te serveren.

Maak zoete pannenkoeken door te toppen met schijfjes banaan en magere Griekse yoghurt, bedruppeld met een beetje honing. Of sprenkel er gewoonweg citroensap en een beetje suiker over.