Serveert: 4 – 6
Voorbereiding & kooktijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
INGREDIËNTEN
– 2 eetlepels maïsmeel
– zout
– 350 g | 2 kopjes broccoliroosjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 330 ml (1/2 pint) Two Chicks vloeibaar eiwit
– 75 g | ¾ kopje bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– ¼ theelepel paprika
– ⅛ theelepel kurkuma
– versgemalen zwarte peper, naar smaak
– 75 g | ¾ kopje geraspte cheddar kaas
– 25 g | ¼ kopje geraspte parmezaanse kaas
– 150 g | 1 kopje gehakte gekookte ham
INSTRUCTIES
- Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een 900g broodbakvorm en voeg het maïsmeel toe, schud de bakvorm zodat de bodem en zijkanten met het maïsmeel bedekt zijn.
- Breng een grote pan met goed gezouten water aan de kook. Voeg de broccoliroosjes toe en kook gedurende 2 minuten. Giet af en spoel grondig onder koud water.
- Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de ui zachtjes gedurende 8-10 minuten tot ze heel zacht zijn maar niet gebruind. Zet opzij om af te koelen.
- Klop het Two Chicks vloeibaar eiwit samen met de bloem, bakpoeder, kruiden, zout en zwarte peper goed op.
- Voeg het merendeel van de kaas en al de uien toe en klop terug op. Roer de broccoliroosjes en ham erdoor tot deze goed gecoat zijn.
- Giet het mengsel in de bakvorm en strooi de rest van de kaas erover.
7. Bak gedurende 25-30 minuten tot de bovenkant gerezen en goudbruin is. Laat afkoelen in de bakvorm gedurende 10 minuten. Snij in plakken om te serveren.