Gerolde, Gevulde Strips van Rode Bieten Pannenkoek

Serveert: 8 – 10 stukken
Voorbereiding & kooktijd: 20 minuten; Koelen: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

INGREDIËNTEN

Voor de pannenkoeken
– 150 g gekookte rode biet, in stukken gesneden
– 100 ml | 7 eetlepels melk
– 4 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit
– 90 g | 1 kopje bloem (gewone)
– 1 snuifje zout
– Olijfolie, voor het bakken

Voor de vulling
– 8 – 10 eetlepels magere roomkaas met kruiden en knoflook
– 4 eetlepels fijngesneden bieslook
– Vers gemalen zwarte peper

INSTRUCTIES

  1. Voor de pannenkoeken: doe de rode biet, melk en Two Chicks vloeibaar eiwit in een keukenmachine en mix tot het gecombineerd is.
  2. Voeg de bloem en het zout toe en mix tot glad.
  3. Een koekenpan of braadpan lichtjes oliën en verwarmen tot deze heel heet is. Gebruik genoeg beslag zodat de bodem gecoat is. Bak tot het stolt, keer dan om en bak nog eens gedurende 50 seconden. Haal uit de pan en herhaal met de rest van het beslag, en vergeet niet de pan in te vetten na iedere pannenkoek.
  4. Schuif de gebakken pannenkoeken op een bord, en steek non-stick bakpapier tussen de pannenkoeken zodat ze niet samenkleven. Laat ze volledig afkoelen.
  5. Smeer de roomkaas op de pannenkoeken en besprenkel met bieslook.
  6. Plaats op een vel vershoudfolie en rol de pannenkoeken strak op in de vershoudfolie, draai beide uiteinden om ze te verzegelen. Koel gedurende tenminste 30 minuten.

7. Snij elke pannenkoek in 4-5 stukken en bestrooi met zwarte peper.