Zalmrolletjes

Serveert: 4
Voorbereiding & kooktijd: 25 minuten; Koelen: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

INGREDIËNTEN

Voor de pannenkoeken:
– 112 g | 1 kopje bloem (gewone)
– 1 snuifje zout
– 8 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit
– 225 ml | 1 kopje melk (of melkalternatief van uw keuze)
– 4 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden
– 1 eetlepel olijfolie

Voor de vulling:
– 225 g | 1 kopje magere roomkaas

Om te garneren:
– 225 g | gerookte zalm, dun gesneden
– rode tijmblaadjes
– eetbare bloemen

INSTRUCTIES

  1. Voor de pannenkoeken: zeef de bloem en zout in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Voeg het Two Chicks vloeibaar eiwit toe en klop het mengsel goed.
  2. Voeg de helft van de melk toe en klop tot het glad is. Roer er de overblijvende melk en de kruiden in tot ze vermengd zijn.
  3. Een koekenpan of braadpan lichtjes oliën en verwarmen tot heel heet. Breng genoeg beslag aan zodat de bodem gecoat is. Kook tot het vast wordt en lichtjes goudbruin en keer dan om en kook nog eens gedurende 50 seconden. Haal uit de pan en herhaal met de rest van het beslag, en vergeet niet de pan in te vetten na iedere pannenkoek.
  4. Schuif de gebakken pannenkoeken op een bord, en steek non-stick bakpapier tussen de pannenkoeken zodat ze niet samenkleven. Laat ze volledig afkoelen.
  5. Smeer de roomkaas op de pannenkoeken met gebruik van vershoudfolie, rol de pannenkoeken strak op zoals een Swiss roll. Wikkel strak in de folie en koel gedurende 30 minuten.
  6. Snij in plakken. Rol de zalmsneetjes op en plaats deze boven op de pannenkoekplakken. Garneer met rode tijm en eetbare bloemen.