Geroosterde Groenten en Tijm Taartjes

Serveert: 10
Voorbereiding & kooktijd: Voorbereiding 20 min / kooktijd 50 min

INGREDIËNTEN

– 2 eetlepels olijfolie, plus extra voor het invetten
– 1 kleine aubergine, gesneden in blokjes van 1 cm
– 1 rode paprika, ontpit en gesneden in blokjes van 1 cm
– 1 gele paprika, ontpit en gesneden in blokjes van 1 cm
– 1 grote courgette, gesneden in blokjes van 1 cm
– 2 theelepels verse tijmblaadjes of fijngehakte verse rozemarijn
– 1 fles Two Chicks vloeibaar eiwit
– zout en vers gemalen zwarte peper

INSTRUCTIES

  1. Voorverwarm de oven op 190°C / heteluchtoven 170°C . Vet 10 gaten van een non-stick muffinvorm lichtjes in met een beetje olijfolie.
  2. Plaats 2 eetlepels olijfolie en al de groenten in een braadvorm, meng alles samen en verdeel gelijkmatig over de braadvorm. Rooster gedurende 25-30 minuten, en draai de groenten om na 15 minuten. Neem uit de oven, breng op smaak met een beetje zout en peper, en verdeel dan over de klaargemaakte muffinvormen.
  3. Giet een gelijke hoeveelheid Two Chicks vloeibaar eiwit over de groenten, sprenkel wat tijmblaadjes of rozemarijn over iedere vorm. Bak gedurende 10-15 minuten, of tot het vast wordt.
  4. Laat een paar minuten afkoelen en verwijder de taartjes uit de muffinvorm met een mes. Serveer met gemengde slablaadjes en kerstomaatjes.