Zelfgebakken havermout met banaan en rood fruit

Serveert: 4

Gebakken havermout met lekker veel rood fruit, heerlijk, voedzaam en vullend. Wat ook fijn is, het is gemakkelijk te maken, een kwestie van ingrediënten mixen en in de oven zetten! Handig is om een grote schaal te maken zodat je voldoende hebt voor een paar dagen.  

Afgezien van de haver, wordt dit recept nog smakelijker (en gezonder!) door de amandelen, hennepzaden, kokosvlokken en eiwitten. Ze voegen naast een geroosterde, nootachtige crunch en veel gezonde vetten ook een extra proteïne boost toe.

INGREDIËNTEN

  • 200 gr Haver
  • 1 el gesmolten kokosolie, het is veganistisch en voegt een lichte kokossmaak toe die fantastisch is naast het verse fruit in dit recept.
  • 1 kopje kokosvlokken. Ze voegen veel gezonde vetten en eiwitten toe, samen met een geroosterde, nootachtige crunch.
  • 400 ml (amandel)melk
  • 60 ml Two Chicks vloeibare eiwitten
  • 2 el honing
  • 1 kopje amandelen,
  • ½ kopje hennepzaad
  • 1 tl kaneel
  • 300 gr rood fruit (gemengd)
  • 2 bananen

INSTRUCTIES

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).

Kluts de eiwitten los met de melk en de gesmolten kokosolie. Voeg de havermout, de kokosvlokken, amandelen, hennepzaad, de kaneel en de honing toe en meng alles door elkaar. Voeg de helft van het fruit toe en meng kort. Doe alles op een bakplaat met vetvrij papier.

Bak de havermout in ongeveer 25 minuten goudbruin. Garneer eventueel met een lepeltje yoghurt. Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast. Je kunt de havermout uit de oven maximaal 3 dagen bewaren.