Pittige Eiwitsalade met brood

Serveert: 2

Pannenkoeken zijn in Nederland al tijden populair maar je ziet nu steeds meer culinaire varianten verschijnen zoals deze Japanse variant, de Okonomiyaki. Een heerlijke en gezonde hartige pannenkoek!

INGREDIËNTEN 

  • 120 ml Two Chicks eiwitten

  • 2 eetlepels mayonaisse
  • 1 ½ eetlepel bieslook (fijngesneden)
  • 1 theelepel dille (fijngesneden)
  • 1 theelepel mosterd (bijvoorbeeld Dyon mosterd)
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • Versgemalenm peper en zout
  • Groen om te garneren

     

    INSTRUCTIES

    Begin met de eiwitten. Verwarm de oven voor op 325 graden Fahrenheit. Spuit de bakvorm met kookspray op de zijkanten en de bodem en voeg de vloeibare eiwitten toe. Bak de eiwitten gedurende 15 minuten of tot ze gestold zijn. Koel de eieren in de pan tot ze volledig zijn afgekoeld. Zet de pan desgewenst in de koelkast om het afkoelen te versnellen. Snijd de hardgekookte eiwitten in blokjes van een 1/2 cm.

    De beste eiersalade is een beetje dik, met een rijke, romige dressing eromheen.

    Verse bieslook en dille voegen een heldere, uiensmaak toe aan dit recept, en ze zorgen ervoor dat het echt vers aanvoelt. Als je er geen hebt, gebruik dan meer van de andere, of voeg in plaats daarvan verse peterselie of groene uien toe. Voeg een snufje selderijzaad toe. Selderijzaad is het geheime ingrediënt, dit recept voor eiersalade is echt over de top! De kenmerkende hartige smaak past perfect bij de verse kruiden, heldere citroen en pittige mosterd.