Serveert: 2
Pannenkoeken zijn in Nederland al tijden populair maar je ziet nu steeds meer culinaire varianten verschijnen zoals deze Japanse variant, de Okonomiyaki. Een heerlijke en gezonde hartige pannenkoek!
INGREDIËNTEN
- 150 gram heel fijngesneden kool
- 100 gram bloem
- 100 ml dashi of bouillon
- 120 ml Two Chicks eiwitten
- 3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
- 2 grote eetlepels Japans broodkruim
- Zout naar smaak
INSTRUCTIES
Klop de eieren los en voeg de bloem en bouillon toe. Roer de kool en de gesnipperde bosui erdoorheen (houd een klein beetje achter voor de garnering) en voeg een snufje zout toe.
Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat zonnebloemolie of olijfolie toe. Giet het beslag voor de okonomiyaki in de pan en zorg dat het mooi is verdeeld: we willen een mooie, ronde pannenkoek!