Spinazie Omelet – Magere roomkaas & Geroosterde paprika’s

Serveert: 1

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten

INGREDIËNTEN

– 120g zak waterkers, spinazie en rucola salade
– 150ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– Zout en vers gemalen zwarte peper
– Vetarme kookspray of ½ theelepel plantaardige olie
– 50g magere roomkaas
– 100g geroosterde rode en gele paprika’s (in pekelwater), uitgelekt en gesneden

INSTRUCTIES

1 kook de waterkers, spinazie en rucola in een kleine hoeveelheid water gedurende 3-4 minuten, tot de blaadjes verwelkt zijn. Goed laten uitlekken, knijp het overtollige vocht uit. Pureer met een staafmixer, of hak zeer fijn.

2 Klop het Two Chicks eiwit met een handklopper gedurende 3-4 minuten tot het licht en schuimig wordt. Klop er het gehakte waterkersmengsel door. Breng op smaak met zout en peper.

3 Voorverwarm de gril.

4 Verwarm een non-stick braadpan en spray met kookspray of borstel met plantaardige olie. Voeg het eiwitmengsel toe en bak op een matig vuur tot de bodem vast wordt, plaats dan onder de gril om de bovenkant vast te maken. De omelet zou in 2-3 minuten moeten klaar zijn.

5 Glijd de omelet op een warme serveerschaal en top met de magere roomkaas en de geroosterde paprika’s. Serveer onmiddellijk.

SERVEERSUGGESTIES

Gebruik babyspinazie in plaats van een zak salade, kook deze op dezelfde wijze.

In plaats van gewone magere roomkaas probeer er één met knoflook en kruiden of magere ricotta.

Gebruik verse gegrilde paprika’s als u dat verkiest. Halveer en ontpit, leg ze onder de hete gril, met de velkant naar boven, tot die zwart wordt. Draai de gril uit en laat de paprika’s afkoelen met gesloten deur (de vellen zullen loskomen in de stomende atmosfeer). Pel en snij voor gebruik in de omelet.