Serveert: 4
Voorbereidingstijd: 20 minuten / Kooktijd: 30 minuten
INGREDIËNTEN
– 6 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit
– 1 x 418g of 2 x 213g blikjes rode zalm, uitgelekt
– 15g kokosolie
– 4 pijpuitjes, fijngehakt
– 600g koude aardappelpuree
– 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie of koriander
– zout en vers gemalen zwarte peper
– 4 eetlepels bloem
– 1 x 135g kuipje citroen en gebroken zwarte peper paneermeel
– slablaadjes, om te serveren
INSTRUCTIES
- Voorverwarm de oven op 190°C / heteluchtoven 170°C . Vet een non-stick bakplaat in met een beetje plantaardige olie.
- Doe 2 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit in een mengkom en klop lichtjes tot het schuimt.
- Verwijder het vel en de graten van de zalm. Verschilfer de zalm met een vork en doe deze in de kom.
- Smelt de kokosolie in een braadpan en fruit de lenteuitjes zachtjes gedurende 2-3 minuten. Giet in de mengkom met de aardappelpuree en peterselie of koriander. Breng op smaak met zout en peper en meng dit samen. Maak er 8 viskoeken van.
- Plaats het overblijvend Two Chicks vloeibaar eiwit in een ondiepe kom en klop lichtjes tot het schuimt. Sprenkel de bloem op een groot bord. Giet het paneermeel op een ander bord.
- Wentel de viskoeken lichtjes door de bloem, dompel in het eiwit, en wentel het vervolgens in het paneermeel. Schik op de bakplaat. Bak gedurende for 25-30 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn. Serveer met de slablaadjes.
SERVEERSUGGESTIES
Voeg 1 eetlepel rode Thais currypasta toe aan het koekenmengsel voor een meer pikant mengsel. Anderzijds kunt u de viskoeken serveren met zoete chilisaus om ze pittiger te maken.
Voeg eventueel een paar eetlepels uitgelekte kappertjes en 1 eetlepel gehakte augurkjes aan het viskoekmengsel. Anderzijds, meng deze met 2 eetlepels magere Griekse yoghurt en 2 eetlepels light mayonaise, en serveer dit als een dip voor de viskoekjes.
Dit is een geweldig recept voor het gebruiken van overgebleven aardappelpuree.