Serveert: 4
Voorbereiding & kooktijd: 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
INGREDIËNTEN
– 450 g aardappelen
– Zout en peper
– 250 ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 3 eetlepels gehakte bieslook
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– 2 eetlepels plantaardige olie
INSTRUCTIES
- Plaats de aardappelen in een pan en bedek met water. Voeg een 1/2 theelepel zout toe en breng aan de kook. draai het vuur lager, bedek de pan en laat sudderen gedurende 10-15 minuten, tot de aardappelen beetgaar zijn. Goed laten uitlekken, en snij dan de aardappelen in kleine blokjes.
- Verwarm de oven tot 190°C (170° heteluchtoven).
- Klop het Two Chicks vloeibaar eiwit en de kruiden samen tot ze schuimig zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de olie in een grote ovenvaste braadpan en voeg de aardappelen toe.
- Giet het eiwitmengsel erbij en bak gedurende 3 minuten tot het gepoft en lichtjes bruin is op de bodem.
- Bak onbedekt gedurende 8-10 minuten. Snij in partjes om te serveren.