Aardappeltortilla met Servet in Witte Kom

Serveert: 4
Voorbereiding & kooktijd: 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

INGREDIËNTEN

– 450 g aardappelen
– Zout en peper
– 250 ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 3 eetlepels gehakte bieslook
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– 2 eetlepels plantaardige olie

INSTRUCTIES

  1. Plaats de aardappelen in een pan en bedek met water. Voeg een 1/2 theelepel zout toe en breng aan de kook. draai het vuur lager, bedek de pan en laat sudderen gedurende 10-15 minuten, tot de aardappelen beetgaar zijn. Goed laten uitlekken, en snij dan de aardappelen in kleine blokjes.
  2. Verwarm de oven tot 190°C (170° heteluchtoven).
  3. Klop het Two Chicks vloeibaar eiwit en de kruiden samen tot ze schuimig zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de olie in een grote ovenvaste braadpan en voeg de aardappelen toe.
  5. Giet het eiwitmengsel erbij en bak gedurende 3 minuten tot het gepoft en lichtjes bruin is op de bodem.
  6. Bak onbedekt gedurende 8-10 minuten. Snij in partjes om te serveren.