Kaas en Asperge Tortilla met Sla

Serveert: 4
Voorbereiding & kooktijd: 35 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Kan niet worden ingevroren

INGREDIËNTEN

– 170 g witte asperges, gepeld
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 200 g chorizo, gesneden
– 330 ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 110 g | ½ kopje ricotta kaas
– Zout en peper

Om te garneren:
– Fijngesneden bieslook
– Slablaadjes

INSTRUCTIES

  1. Leg de asperges in een pan met kokend water en kook gedurende 5-7 minuten tot ze knapperig gaar zijn. Laten uitlekken en aan de kant zetten.
  2. Verwarm de olie in een grote braadpan. Voeg de uien toe en bak gedurende een paar minuten tot ze zacht zijn, maar niet gebruind. Voeg de chorizo toe en bak nog een 2-tal minuten.
  3. Snij de asperges en voeg ze aan de pan toe. Kook op een laag vuur gedurende 1 minuut. Zet 1-2 stukjes aan de kant voor de garnituur.
  4. Meng het eiwit en de ricotta samen. Met zout en peper op smaak brengen.
  5. Giet het eiwitmengsel in de pan, dek af en kook zonder roeren gedurende 10-12 minuten tot het Two Chicks eiwit stolt.
  6. Snij in stukken en leg op borden. Besprenkel met bieslook en garneer met de rest van stukjes asperges en sla.