Serveert: 2
Dit is een echt zomer gerecht; amandel pannenkoekjes met aardbeien. Leuk om te weten: Aardbeien bevatten weinig calorieën, veel vitamine C, en de vrucht draagt bij aan de inname van foliumzuur. Zo smaken ze nog beter!
INGREDIËNTEN
-
150 gram amandelen
- 60 ml Two Chicks eiwitten
- 100 volle yoghurt
- 1 theelepel bakpoeder
- Tot 1 Theelepel vanilla extract
- Boter of olie om in te bakken
INSTRUCTIES
Maal de amandelen met een keukenmachine fijn. Zeef het bakpoeder en roer het samen met de vanille erdoorheen. Roer de yoghurt en het ei erdoor.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bestrijk deze met een beetje olijfolie (kokosolie zou hier ook werken!). Gebruik een maatbeker van 1/4 kop om het beslag in de pan te scheppen en bak elke pannenkoek 1-2 minuten per kant. Pannenkoeken met amandelmeel worden sneller donker dan gewone pannenkoeken, dus houd ze goed in de gaten. Verlaag indien nodig het vuur, zodat de buitenkanten niet verbranden voordat de middeltjes de kans krijgen om door te koken. Herhaal het kookproces met het resterende beslag en geniet ervan!