Gevulde Rode Bieten Crêpes

Serveert: 4
Voorbereiding & kooktijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

INGREDIËNTEN

Voor de Crêpes:
– 115 g | 1 kopje bloem (gewone)
– 1 snuifje zout
– 230 ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 350 – 400 ml | 1 ½ – 1 ⅔ kopjes melk (of melkalternatief van uw keuze)
– 1 gekookte rode biet, geraspt
– 1 eetlepel plantaardige olie, voor het bakken

Voor de vulling:
– 225 g | 1 kopje gekookte witte rijst
– 100 g taugé
– 200 g bok choi, gehakt
– 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
– 180 g bokaal champignons in olie, uitgelekt
– 2 eetlepels rijstazijn
– 1 theelepel chilisaus
– 1 theelepel agavesiroop

INSTRUCTIES

  1. Voor de crêpes: zeef de bloem en zout in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eiwitten toe en klop goed.
  2. Voeg de melk toe en klop tot het mengsel glad is, roer dan de rode biet er door. Gebruik iets meer melk als het beslag te dik is.
  3. Verwarm een licht geoliede koekenpan of braadpan tot heel heet. Breng genoeg beslag aan zodat de bodem gecoat is. Bak tot het stolt en lichtjes goudbruin, keer om en bak nog eens gedurende 50 seconden. Haal uit de pan en herhaal met de rest van het beslag, vergeet niet de pan in te vetten na iedere pannenkoek.
  4. Schuif de gebakken pannenkoeken op een bord, en steek non-stick bakpapier tussen de pannenkoeken zodat ze niet samenkleven.
  5. Voor de vulling: meng alle ingrediënten samen tot ze goed gemengd zijn.
  6. Verdeel de vulling tussen de crêpes door deze in het midden van elke crêpe te plaatsen en dan op te rollen.