Serveert: 4
Voorbereiding & kooktijd: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
INGREDIËNTEN
– 330 ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 225 ml | 1 kopje melk (of melkalternatief van uw keuze)
– 150 g | ⅔ kopje ricotta kaas, fijn verkruimeld
– ¾ theelepel zout
– ½ theelepel zwarte peper
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 courgettes, in linten gesneden
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 6 courgettebloemen, hard uiteinde verwijderd
– 6 zongedroogde tomatenhelften in olie, uitgelekt
INSTRUCTIES
- Klop het Two Chicks vloeibaar eiwit, melk, ricotta kaas, 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel peper samen.
- Verwarm de gril.
- Verwarm de olie in een grote braadpan en bak de courgettelinten tot ze net gaar zijn.
- Voeg de knoflook, het overblijvende zout en peper toe en kook al roerend gedurende 1 minuut.
- Giet het eiwitmengsel erover en bak gedurende 3 minuten, til het gekookte eiwit op aan de randen zodat het ongekookt eiwit eronder kan vloeien.
- Schik de courgettebloemen en tomaten in de pan, door ze lichtjes in te drukken.
7. Plaats onder een hete gril tot ze net goudbruin zijn. Serveer onmiddellijk.