Serveert: 4
Voorbereiding & kooktijd: 1 uur 10 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
INGREDIËNTEN
Voor de vulling:
– 2 eetlepels olijfolie
– 600g rundsgehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 200 ml | ⅞ kopje vleesbouillon
– Rode Wijn
– 250 g gesneden tomaten in blik
– 200 g bruine bonen in blik, gespoeld en uitgelekt
– Zout
– Cayennepeper
Voor de pannenkoeken:
– 225 g | 2 kopjes bloem (of andere bloem van uw keuze)
– 1 snuifje zout
– 250 ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 450 ml | 2 kopjes melk (of melkalternatief van uw keuze)
– 1 eetlepel plantaardige olie
Om te garneren:
– rozemarijn
INSTRUCTIES
- Voor de vulling: Verwarm de olie in een pan en bruin het rundergehakt. Voeg de uien en knoflook toe en bak gedurende 2-3 minuten.
- Voeg de tomatenpuree, bouillon en een scheut rode wijn toe. Sudder gedurende een paar minuten en voeg dan de tomaten toe. Sudder gedurende 30 minuten, roer af en toe tot het mengsel dikker wordt.
- Voeg de bonen toe en laat nog 10 minuten langer sudderen. Breng op smaak met zout en cayennepeper.
- Voor de pannenkoeken: zeef de bloem en zout in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Voeg het Two Chicks vloeibaar eiwit toe en klop goed.
- Voeg de helft van de melk aan het mengsel toe en klop tot het glad is. Roer de resterende melk in tot alles goed vermengd is.
- Verwarm een geoliede koekenpan of braadpan tot heel heet. Breng genoeg beslag aan zodat de bodem gecoat is. Bak tot het stolt en een lichtbruine kleur heeft en keer dan om en bak nog eens gedurende 50 seconden. Haal uit de pan en herhaal met de rest van het beslag, en vergeet niet de pan in te vetten na iedere pannenkoek.
- Schuif de gebakken pannenkoeken op een bord, en steek non-stick bakpapier tussen de pannenkoeken zodat ze niet samenkleven.
- Verdeel de vulling over de pannenkoeken, plaats die in het midden van de pannenkoek en vouw de pannenkoek over het mengsel.
- Zet vast met een houten cocktailprikker en een stukje rozemarijn.