Serveert: 4
Voorbereiding & kooktijd: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
INGREDIËNTEN
For the pancakes:
– 112 g | 1 kopje bloem (gewone)
– 1 snuifje zout
– 8 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit
– 225 ml | 1 kopje melk (of melkalternatief van uw keuze)
– 2 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden
– 1 eetlepel plantaardige olie
Voor de asperges:
– 16 witte asperges, schoongemaakt en gepeld
– ½ theelepel zout
Om te serveren:
Gesmolten boter
INSTRUCTIES
- Voor de pannenkoeken: zeef de bloem en zout in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eiwitten toe en klop goed.
- Voeg de helft van de melk aan het mengsel toe en klop tot het glad is. Roer de resterende melk en kruiden in tot alles goed vermengd is.
- Verwarm een licht geoliede koekenpan of braadpan tot heel heet. Breng genoeg beslag aan zodat de bodem gecoat is. Bak tot het stolt en een lichtbruine kleur heeft en keer dan om en bak nog eens gedurende 50 seconden. Haal uit de pan en herhaal met de rest van het beslag, en vergeet niet de pan in te vetten na iedere pannenkoek.
- Schuif de gebakken pannenkoeken op een bord, en steek non-stick bakpapier tussen de pannenkoeken zodat ze niet samenkleven.
- Kook de asperges in een pan kokend gezouten water gedurende 12-15 minuten tot ze gaar zijn. Goed laten uitlekken.
6. Vouw de pannenkoeken in vieren en serveer met de asperges en gesmolten boter.